reklam
reklam
DOLAR 32,5947 % 0.33
EURO 34,8187 % 0.19
STERLIN 40,3660 % -0.61
FRANG 35,7867 % 0.5
ALTIN 2.500,82 % 0,66
BITCOIN 2.121.240 2.416

2982 Şehit ve Gazi Adına Fidan Dikildi

Yayınlanma Tarihi :
2982 Şehit ve Gazi Adına Fidan Dikildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit ve gazi olanlar adına ilimizde 2982 adet fidan toprakla buluşturuldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, 15 Temmuz Hatıra Ormanına fidan dikimi programı düzenlendi. Orman İşletme Müdürlüğü organizasyonunda Sivas-Ankara Karayolu üzerinde ‘Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’ oluşturuldu. Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu ve il protokolünün katıldığı etkinlikle, 2 bin 982 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Etkinlikle konuşan Vali Salih Ayhan, 15 Temmuz’da FETÖ’nün hain darbe teşebbüsünün ardından, millet iradesinin muvaffak oluşunu ve demokrasi zaferinin 4. yıl dönümünü kahramanlık türküleri ile hep birlikte anacaklarını ifade etti.

Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyen Vali Ayhan, gazilerimize de sağlık, sıhhat, afiyet temennisinde bulundu. Vali Ayhan, “4 yıl önce 15 Temmuz günü, hakikaten insan hafızasının dahi alamayacağı; aklını, fikrini, zikrini bir kiraya vermiş, şarlatanları kendine rehber etmiş bazı kimseler tarafından askeriyenin içerisinde ve başka yerlerde çöreklenmiş kişilerin bir anda kalkışması oldu. Anadolu’nun gençleri, yiğitleri, fedakâr, cefakâr, milli şuurlu cesur yürekleri, biranda sokaklara dökülerek iradesine ve hürriyetine sahip çıkmıştır. Bu kahpece, alçakça darbe kalkışmasını püskürtmüştür. Dolayısıyla, şanlı tarihimize yeni bir kahramanlık hikâyesi eklenmiştir.” dedi.

2982 Şehit ve Gazimizin Adını Fidanlarda Yaşatacağız

Oluşturulan alanda 2982 şehit ve gazinin adlarının fidanlarda yaşatılacağını ifade eden Vali Ayhan, “Tabi 4 yıldır da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlanmaktadır. Bizler üzerimize düşeni yapacağız. Öncelikle bu darbe teşebbüsünü ve süreci, çok iyi bir şekilde milletimizin idrak etmesi, fark etmesi gerekmektedir. İkincisi demokrasi bilincinin, milli birlik düşüncesinin vatandaşlarımızın, çocuklarımızın zihinlerinde unutmaması, yerleşmesi gerekmektedir. Bu anlayışla, bu düşünceyle Cumhurbaşkanımızın koordinesinde tüm illerde bugünü ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ olarak kutluyoruz. Biz de Sivas olarak, Yiğidolar olarak da 15 Temmuz şehitleri ve gazilerimiz anısına bu bölgede fidan dikeceğiz. 2982 şehit ve gazimizin adına burada fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Rabbim ülkemizi bu tür şarlatanlardan, FETÖ terör örgütü gibi örgütlerden, karanlık yapılardan muhafaza eylesin. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Böyle musibetleri Rabbim bir daha yaşatmasın. Ülkemiz ve devletimiz için daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz ve bu topraklardaki kahpe planları ters düz edeceğiz. 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın sözünü dinleyerek meydanlara akın eden tüm yiğitlere, Yiğidolar olarak selam duruyoruz.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, “Bu ülkede 15 Temmuz’un iki farklı önemi vardır. Bu ülkeden beslenen, bu ülkenin silahını kullanan, bu ülkenin okuttuğu bir zümrenin, bu ülkenin askerini, polisini, halkını şehit etmesini asla unutmayacağız. Böyle bir süreçte milletimizin göstermiş olduğu dik duruşu unutturmamak adına 4 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tüm Türkiye’de anma programları yapıyoruz. Bizlerde Valilik koordinesinde bu onurlu direnişi unutturmamak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu girişimden yapacağımız en büyük çıkarımlardan biride gençlerimizin kendi aklını kimseye kiraya vermemesidir. Bu vesile ile vatanın Türk yurdu olması için çaba harcayan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Vefa Sosyal Destek Grupları ve gençlerle birlikte fidan dikimi gerçekleştirildi.

YORUM YAP