reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

“Sizler Bizim Geleceğimizsiniz”

Yayınlanma Tarihi : Google News
“Sizler Bizim Geleceğimizsiniz”

“Sizler Bizim Geleceğimizsiniz”

 

2-6 Ekim tarihleri arasında Adana'da düzenlenen 'TEKNOFEST Havacılık, Uzay veTeknoloji Festivalinde Sivas’tan giderek derece yapan öğrenciler Vali Yılmaz Şimşek’i makamında ziyaret etti.

Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e dereceye girerek önemli başarılara imza atan öğrenciler Sivas Valisi Yılmaz  Şimşek’i makamında ziyaret etti.

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, TEKNOFEST te iki üçüncülük derecesi eldee derek önemli bir başarıya imza attı. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Doğan Erol danışmanlığında öğrenciler; Kerem Mert Kor ve Halil Yiğit Şenolden oluşan Orman Korucuları takımı İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması çevre kategorisinde üncü oldu. YineBilişim Teknolojileri Öğretmeni Doğan Erol danışmanlığındaki Süleyman Gürbüz, MehmetAsaf Aydın ve Alperen’den oluşan takım ise Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması temelkategorisinde 3 üncü oldu.

– Ödüllerini Cumhurbaşkanından Aldılar

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Farabi Gençlik Merkezi, DENEYAP Atölyesi Tonyukuk Takımı; arazi yangınlarını erken tespit edip etkin ve hızlı müdahalede bulunabilecek sistem olan projesiyle yangının düşük maliyetle ve en az hasarla kontrol altına alınmasını sağlayacak yenilikçi çözümler sunan girişiminde Tan, Kam, Era-17 ürünleriyle insanlığa ekonomik ,ekolojik ve sürdürülebilirlik açısından kendini kanıtlamış ve TEKNOFEST Akdeniz kapsamında Adanada TEKNOFEST DENEYAP Girişim Yarışması'nda birinciliği elde etti. Öğrenciler Furkan Efe Akçadağ, Mehmet Ali Köse, Kerem Ekici, Ali İhsan Alpen, Mehmet Ali

Kuruçay, Hamza Kemal Korkmaz ile takım danışmanı Gökhan Güller birincilik ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

 

T.C.

Sx

 

YORUM YAP