reklam
reklam
DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 63.027,60 -0.644

Güvenilirlik, tarafsızlık ve 100 hafta

Yayınlanma Tarihi :
Güvenilirlik, tarafsızlık ve 100 hafta

GÜVENİLİRLİK ,
TARAFSIZLIK VE
100 HAFTA

Doğru Haber. Hür Yorum. Kişiye ve topluma saygılı yayın. Tarafsız ve objektif gazetecilik “ anlayışı ile 4 Ekim 2021’de sizlere “ Merhaba “ dedik. Bugün sizlerle 100. sayımızla birlikteyiz.
Bilgisayarınızın ve cep telefonlarınızın ekranında, sosyal medyada,baskılı olarak iş yerinizde, yanınızda, yanı başınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz.

Bir ilkemiz vardı ve bu ilke doğrultusunda yayınımızı sürdürmeye karar verdik. 100 hafta geride kaldı . Dönüp baktığımızda bizlere yansıyan koskocaman bir sevgi ve bu sevginin altında güven vardı.

Bize göre gazeteci fedakâr ve objektif ve tarafsız olmalı, işini yaparken kamu yararını ve toplumsal bilinci gözetmelidir. Güvenilir haberciliği her zaman kendisine ilke edinmelidir. Algı operasyonundan, yalandan, dolandan, manipülasyondan uzak durmalıdır. Sorumluluklarını her şeyden önde tutmalı, zorluklara göğüs germelidir. Haklının yanında olmalı ve her şeyden önemlisi para için değil millet için yazmalıdır. Yazarken gerçekleri çarptırmamalıdır.

Toplumun aynasıyız
Gazete, toplumun aynasıdır. Gazeteci ise bu aynayı elinde tutan, cilalayıp ışıltısı ile parlayan kişidir. Gerçekleri evirip çevirerek, abartı, yalan, riya yazanlar ise bu aynayı kırmışlar demektir. Bir gün cam kırıkları onların ne denli yanlış yaptıklarının en büyük göstergesi olacaktır.

Haber alma alışkanlığı

İnternet ve sosyal medyanın kullanımının yaygınlaşması ile birlikte toplumun haber ve bilgi edinme alışkanlıkları da değişti. Geleneksel medya düzeninde, haberi yayan kaynaklar ve haberin sunulduğu taraf olmak üzere iki farklı yapı söz konusu iken; sosyal medyada, bilginin son kullanıcısı olan taraf aynı zamanda bilgiyi oluşturan ve yayınlanmasını sağlayan taraf olabilmektedir. Artan veri trafiği ve sosyal medyanın dinamik yapısının getirdiği etkilerle birlikte, geçmiş dönemde en temel hedef bilgiye ulaşmak iken, doğru ve güvenilir habere ulaşmak çağımızın en kritik konularından biri haline gelmiştir. Sosyal medyada veri güvenilirliğinin sorgulandığı bilgiler sehven veya manipülatif olarak çeşitli sosyal, politik veya ekonomik çıkarlara yönelik olarak oluşturulabilmektedir.

Gazetecilik cesaret gerektirir, koca yürekli olmayı gerektirir. Bazen ‘yanlıların’ hoşuna gitmeyeceğini bildiği halde, doğruyu yazmaktan vazgeçmemeyi gerektirir.
Güven vermek ve bu güvene layık olmak çok önemli. Biz bunun bilinci içerisinde sizlere seslenmeye devam edeceğiz. Biz gazetecilik yapıyoruz.BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ
Yayın hayatına başladığımız günden itibaren, Genel Yayın Koordinatörü Ali Yavuz ,köşe yazarlarımız Ahmet Özdemir,İbrahim Yasak,Bülent Özçelik, Göktürk Fırat, Şerife Keklikci, Aysun Tepe Biçer, sporun olmazsa olmazları Mustafa Ateş,Abdullah Yiğit, Ali İzgi, Metin Kulaksız , konuk yazarlarımız ,sosyal platform sorumlumuz Melih Kulaksız ve tasarımcımız Oğuzhan Sarzep ‘in hazırladığı gazete ile hep sizin yanınızda, yanı başınızda olduk. Olmaya da devam edeceğiz.

İşte biz buyuz, Biz büyük bir aileyiz. Böyle olmaya, toplumun aynası olmaya devam edeceğiz.

Desteğe teşekkürler.

YORUM YAP