reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

1 Puan Az Kaldı Gibi

Yayınlanma Tarihi : Google News
1 Puan Az Kaldı Gibi

Elde ne varsa Vira Bismillah diyerek, transferlerin gecikmesi ve yönetimin değişmesi derken ilk maçına çıktı Sivasspor. Sanki geçmiş sezonu kapatmamış bir takım görüntüsü vardı. Yine orta saha yumuşak ve yetersiz kalmasına rağmen ilk maçın günahı olmaz tabiki de. Top rakipte iken beşli savunma maça başlayan Bülent Uygun’un Sivasspor’u öyle yada böyle istediği puanı aldı ama bir puan az kaldı gibi…

Karşısında Avrupa maçından çıkan yorgun, taraftarının tepkili olduğu bir ancak favori gösterilen bir Trabzonspor vardı. Vardı var olmasına ama pozisyonları cömertce harcayan takım kırmızı beyazlılardı. Geçen sezon ki Manaj olsaydı maçı rahat lehine çeviren Sivasspor görürdük. Manaj’ın aklı transferde kalmışcasına, antrenman eksiği olmasa ve son vuruşlardaki isabetliliği düşmüş olmasaydı 3 puanı almak zor olmayacaktı. Yeni transferin takıma uyum sorunu aşıldığında ve yapılacak bir kaç nokta transfer ile de iyi bir Sivasspor ortaya çıkacak görüntüsü vardı. Öyle ki iki stoper Sonko ve Radakovic neredeyse hatasız oynadılar. Yanlarına ise genç milli takımlarda uzun süredir oynayan ilk maçında isteği ve tekniğiyle dikkat çeken Emirhan’ı monte eden Bülent hoca savunmada sıkıntı yaşamayacak gibi duruyordu. Kanat bekleri Uğur ve Murat belki de kırmız beyazlı forma altında en çok efor harcadıkları maçı oynadılar. Özellikle Murat’ın Trezeguet karşısında inanılmaz hamleleri ve girdiği her pozisyonu kazandığı dikkatlerden kaçmadı. Uğur’un ofansif çıkışları ve tecrübesi ile kanat ataklarına yön vermesi sonucu 61.dakika da sol ayağının üstü ile vole vuruşu üst direğe çarparak auta çıkması da mevkisel olarak sırıtmadığını göstermiş oldu. Yeni transferlerden Pritchard’ın orta sahadaki hırsı, topu ayağına alınca ki hızlı çıkışları ve kaleyi gördüğünde şutu çekmekten korkmayan yapısı ile takımın istediği bir on numara olduğunu ilk maçta yiğidolara izletti.

MAÇIN SORUSU: Çıkılan ilk 90 dakikada zorlu rakibi karşısında başa baş bir oyun sergileyen ve galibiyeti kaçıran taraf olan Sivasspor takımı bugünden sonra yapılacak transferler konusunda yönetime ve Bülent hocaya sağlam mesajlar vermiştir diye düşünüyorum.

MAÇIN OYUNCUSU: Mevkisi itibariyle geçmiş yıllarda git geller yaşatan, her zaman sağ beke bir oyuncu transfer edilmesi düşünüldüğünde ben varım diyen, Trabzonspor karşısında ve hatta ligin en hızlı içe kat eden oyuncusu karşısında sakatlanıp oyundan çıkana kadar ki performansı ile yeniden doğan Murat Paluli maçın en iyi oyuncusu olduğunu formuyla kanıtladı.

MAÇIN OLAYI: Mecnun Otyakmaz ve TFF başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’un Sivas’a gelerek tribünleri selamlaması, Sivas’ın ve Sivasspor’un bu lig için ne kadar değerli olduğunu tüm Türkiye’ye göstermesi maçın dışında daha büyük bir önem arz etmiştir.

YORUM YAP