reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Sadece 3 Puan Güzel

Yayınlanma Tarihi : Google News
Sadece 3 Puan Güzel

Milli maçlar dönüşünde ligimizde genelde temposuz ve zevksiz maçlar oynanır. Sivasspor-Gaziantepspor maçı da bunun göstergesi oldu. Maça ideale yakın on bir ile çıkan Sivasspor sahasında bir türlü isteği oyunu sergileyemiyor olmasına rağmen 3 puanı cebine koymasını bildi. Kırmızı beyazlıların gelenek haline getirdiği topu rakibe verip kazandığı toplarla hızlı hücuma çıkan görüntüsü yine değişmedi. Bu bir taktik anlayış mıdır yoksa rakibin gücünden mi kaynaklanıyor çok belli olmasa da sonuca bakıldığında kazandıysan başarılıdırsın.
Maça ismen ligin kaliteli santraforları Keita ve Manaj ikilisi ile çıkıyorsan topu ilerde saklayan, ceza sahası içinde aldığı paslarla bitirici vuruş seviyelerin devamlı yüksektir. Ancak Keita’nın sol forvet olması Manajın yine yalnız kalmasına sebep oldu. Sakatlanıp oyundan çıkması sonrası herkes Keita’nın 9 numara gibi oynamasını beklerken Bekir’in oyuna girmesi ile Keita etkisi git gide azaldı. Bekir’in bu ligin altında ve henüz toy olması Keita kırmızı kart görene kadar Sivasspor zaten eksik oynuyurdu. Orta sahada fena olmayan, takımın 6-8 numarasının tam olarak bulunduğu Charis ve Samuel ikilisi, maç boyunca dirençleri ile ayakta kalmayı bildiler. Alex’in son dört maçta kendini ispat edememesi, Sonko’nun defansta zaman zaman aksaması, Turgunbayev’in ise sıradan oyunu yine gözlerden kaçmadı. Sivasspor adına bu yıla şimdiden gerek hızı gerek tecrübesi gereksede isteği ve hırsı ile damgasını vuracak bir Murat Paluli var. Sezon öncesi sözleşmesi uzatıldığında akıllarda soru işareti oluşsada göstermiş olduğu formuyla kırmızı beyazlıların adeta olmazsa olmazı oldu. Ayrıca Bülent Hoca’nın maç sonunda güçlü bir rakip ile oynadık desede Gaziantepspor’un şuan itibariyle ligin en formsuz ve gücü sınırlı takımları arasında yer aldığını bir kez daha gördük. Buna rağmen sahaya ağırlığını koyamayan bir Sivasspor izledik. Sadece 3 puanın güzel olduğu ancak takımın halen oyun ve taktik anlamda gelişmesine daha çok haftalar var gibi…

MAÇIN SORUSU: Yapılan transferler sonrasında sol ve sağ önde fark yaratacak, gerçek mevkisi olan oyuncu portföyü yetersiz ve formsuz gibi duruyor olsada, eldekiler ile lige nasıl devam edileceği akıllara soru işaretlerini getirmeye devam ediyor.

MAÇIN OYUNCUSU: Aslında Charis’in takımın maestrosu gibi gözükse de Murat Paluli’nin bu maçtaki güzel oyununu golle süslemesi Gaziantepspor karşısında maçın oyuncusu olmayı hak etti.

MAÇIN OLAYI: Günlerden Cumartesi maç saatinin 17:00 olması yiğidoları tribünlere çekmesine engel olsa da geçmiş yıllardaki coşkulu yiğidoları tekrar görmek istiyoruz.

YORUM YAP