reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Üniversite Hastanesinde Afet Tatbikatı Yapıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Üniversite Hastanesinde Afet Tatbikatı Yapıldı

Üniversite Hastanesinde Afet Tatbikatı Yapıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde Afet Tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikat gereği, Zara merkez üssü 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Gelişmeler üzerine Hastanede mor ve sarı kod aktive edilerek AFAD, UMKE, İl İtfaiye Müdürlüğü ve Sivas İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinden yardım talep edildi.

HAP (Hastane Afet ve Acil Durum Planı) Başkanı Prof. Dr. Ömer Tamer DOĞAN, HAP organizasyonunda görevli olan yönetim ekibinin toplanarak kriz masası oluşturmasını istedi.

Meydana gelen depremde, hastane ekipleri tarafından hasta hasta yakını ve çalışanların tahliye işlemi başladı. Tahliyede acil destek ihtiyacı oluşması durumunda AFAD ekipleri tarafından tahliye işlemi gerçekleştirildi. Öte yandan depreme bağlı ikinci afet olarak hastanemiz Arşiv Biriminde yangın çıkmış olup Kırmızı Kod aktive edildi. Hastanemiz söndürme ekipleri yetersiz kalınca Sivas İl İtfaiye Müdürlüğü ekipleri müdahalede bulundu.

BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN TATBİKAT, YEŞİL KOD VERİLEREK SONA ERDİ.

Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan SCÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, “Meydana gelecek afetlerde neler yapabileceğimizle ilgili tatbikat gerçekleştirdik ve başarıyla sonuçlandı. Hem masa başında hem de pratikte her türlü afete karşı mor, sarı, kırmızı ve yeşil kodu uyguladık. Hastane Yönetimimiz ve tüm ekiple birlikte bu tatbikatın organizasyonunu ve uygulamasını pratikte göstermiş olduk. Amacımız böyle büyük bir afette hastalarımızı, hasta yakınlarını ve çalışanlarımızı nasıl kurtaracağımızı, yaralılara nasıl müdahale edeceğimizi tespit etmektir. Bu vesileyle Sivas İl İtfaiye Müdürlüğüne, Sivas İl Sağlık Müdürlüğüne, AFAD’a, UMKE’ye ve burada görev alan tüm ekibe çok teşekkür ediyorum.” dedi.

YORUM YAP