
Sivas’ta Türk Kızılay öncülüğünde kurulacak olan aşevinin tadilat ve tefrişat masraflarını iş insanı Yusuf Ziya Kurt üstlendi. Kapasitesi bin kişiye ulaşacak aşevi, ihtiyaç sahibi ve evde bakıma muhtaç vatandaşlara günlük yemek ulaştıracak.
İş insanı Yusuf Ziya Kurt, Türk Kızılay tarafından Sivas’ta hayata geçirilecek olan aşevi projesine destek vererek binanın tadilat ve tefrişat masraflarını üstlendi. Türk Kızılay Sivas Şube Başkanı Ömer Sepet ile Yusuf Ziya Kurt arasında konuyla ilgili protokol imzalandı.
İmza töreninde görüşlerini dile getiren iş insanı Yusuf Ziya Kurt, Türk Kızılay yöneticilerine teşekkür etti. Kurt” Sivas’a kazandırılacak aşevinin ailesi adına yapılacağını söyledi. Kurt, “Bugün güzel bir hizmete imza atmak üzere bir araya geldik. Başta Türk Kızılay Genel Başkan Vekili Mustafa Sarılar, Sivas Şube Başkanı Ömer Sepet ve Kadın Kolları Başkanı Emel Dinçer’e teşekkür ediyorum. Kızılay’ın öncülüğünde annem Semra Kurt ve babam adına bir aşevi yaptırmak için protokol imzalayacağız. Böyle bir hayırlı hizmete vesile olmanın mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.
Türk Kızılay Sivas Şube Başkanı Ömer Sepet, aşevinin Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan tek katlı binada hizmet vereceğini belirterek, tadilat maliyetinin tamamının iş insanı Yusuf Ziya Kurt tarafından karşılanacağını ifade etti. Sepet, “Sivas il merkezindeki yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara ve evde bakıma muhtaç kişilere aşevinde üretilecek yemeklerin günlük olarak ulaştırılmasını amaçlıyoruz. Başlangıçta 250 kişiyle hizmete başlayacağız, sistem oturduktan sonra kapasitemizi bin kişiye çıkaracağız.” dedi.



