reklam
reklam
DOLAR 43,8377 % 0.16
EURO 51,7041 % 0.16
STERLIN 59,1832 % 0.25
FRANG 56,5648 % 0.2
ALTIN 7.183,04 % 2,07
BITCOIN 67.380,00 -1.51

Laiklik maskesini yine taktılar?

Yayınlanma Tarihi :
Laiklik maskesini yine taktılar?

Ülkemizde; kaostan beslenen, ülkenin gelişmesinde ve kalkınmasında zerre payı olmayan, karşı karşıya olduğumuz tehdit ve tehlikeler karşısında elini taşın altına koymadığı gibi engel olma noktasında duruş sergilemeyen değişik bir zümre var. Cumhuriyet, Atatürk ve laiklik gibi kavramları kendilerine maske yapıp, bu kavramlarla aralarında samimi bir bağ bulunmamasına rağmen, bu kavramlarla çelişen azınlıktaki fikirlerini toplumun büyük bir kesimine dayatma gayretindedirler.

Dini, milli ve kültürel değerlerine kökten bağlı Türk milletine, yıllarca değerlerimizle çelişen uygulamaları dayattı durdular. Bugün Çin’de Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın inançlarına yaşamalarını engellemek için uygulanan baskıların benzerleri bu zihniyet ile İnönü Türkiye’sinde bu millete yaşatılmadı mı? İnancı gereği başını örten kızların-kadınların eğitim hakları ellerinden alınmadı mı? Evladını şehit olma pahasına kendi elleriyle devlete emanet eden anaların yemin törelerine alınmayarak, kışla kapılarında aşağılanmasını hep birlikte izlemedik mi? Aşıkların, ozanların sazları kırılarak Anadolu türküleri susturulmak istenmedi mi? Türküler susturularak bu millete müzik adı altında batının zırıltıları dinletilmedi mi? Laiklik, batılılaşma iddiaları ile Anadolu ifanı yok edilmek istenmedi mi? Bu, yüzlerce örnekle çoğaltılabilir. Bugün sesi kesilen bu samimiyetsiz ve art niyetli zihniyetin oluşturmak istediği Türkiye’nin faturasını halen; uyuşturucu, fuhuş, alkol ve suç batağındaki kalabalıklarla ödüyoruz. Eğitim, ekonomi ve gelişmişlik bağlamında gördüğümüz zarar ise anlatmakla bitmez.
Ülke ve millet olarak çok çektiğimiz bu zihniyet bu kez maskelerinden laiklik maskesini takarak sesini yükseltmeye başladı. Okullarda yılbaşı kutlamaları çerçevesinde Hristiyan dini ritüelleri olan Noel uygulamalarına ses çıkartmayan bu zihniyet, söz konusu okullarda: öğrencilerin paylaşma bilincini geliştirme, yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendirme, birlik ruhu, adalet, merhamet ve vatanseverlik gibi millî ve manevi değerleri geliştirmeyi amaçlayan Ramazan ayı etkinlikleri söz konusu olunca sokaklara döküldü.
Bu samimiyetsiz ve kötü niyetli zihniyete sormak isterim, laiklik din ve devlet işlerinin ayrılması ise, okullarda dini temalı uygulamalar laikliğe aykırı ise Noel içerikli etkinlikleri nereye koyacaksınız. Ramazan sizi rahatsız etti de Noel neden rahatsız etmedi. Neol, laikliğe aykırı değil mi? Neol sizi rahatsız etmez, çünkü siz samimi değilsiniz. Sizin derdiniz laikliğin korunması felan değil, sizin derdiniz Türk toplumunun inancı, kültürü ve ferasetiyledir. Çünkü ipinizi elinde bulunduran güçler, bu değerler korundukça ve yaşadıkça Türk devletinin ve milletinin bileğini bükemeyeceklerini çok iyi biliyorlar. Yoksa, öğrencilerin paylaşma bilincini geliştirme, yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendirme, birlik ruhu, adalet, merhamet ve vatanseverlik gibi millî ve manevi değerleri geliştirmesi sini neden bu kadar rahatsız etsin.
Kendi insanın değerlerine savaş açmış bir devlet yönetim şekli savunulabilir mi? Toplumsal barıştan söz ettiğimiz, terörsüz Türkiye’nin oluşturulabilmesi için son derece demokratik adımların atıldığı, Türk milletinin büyük psikolojik fedakârlıklar içerisinde olduğu şu günlerde, geleceğin Türkiye’si gençler için son derece yararlı bu projeye karşı çıkmanın kime ne faydası vardır. Türkiye muasır medeniyetler seviyesine bu proje ile kazandırılmak istenen değerlerden uzak beyinlerle mi ulaşacak.
Bu nedenle Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’i, attığı milli adımlar, aldığı karar ve kararlılığından dolayı tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Bu milletin ortak değerlerinin korunması ve yaşatılması noktasında atacağı tüm adımları da gönülden destekliyorum.

YORUM YAP