reklam
reklam

Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıöver Sivas’ta konuştu

Yayınlanma Tarihi :
Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıöver Sivas’ta konuştu

Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Tanrıöver, partisinin “Rotamız Millet” saha çalışmaları kapsamında Sivas’ta basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Kültür, Sanat ve Turizm Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hakan Tanrıöver, il ve ilçe teşkilatı ile partililerin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Konuşmasına Sivas’ın tarihi ve kültürel derinliğine vurgu yaparak başlayan Tanrıöver, kentin yetiştirdiği Âşık Veysel, Nuri Demirağ ve merhum Muhsin Yazıcıoğlu gibi önemli değerlerle Türk tarihinde müstesna bir yere sahip olduğunu ifade etti.
Ziyaretlerinin 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yıl dönümüne denk geldiğini anımsatan Tanrıöver, darbecilik zihniyetini lanetlediklerini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:
“Her türlü darbeyi, her türlü darbeciliği reddediyoruz. Bu memleketin çocuklarını ‘solcu’ deyip yaftalayıp cezaevine atan anlayışı da ‘siyasal İslamcı’ deyip cezaevine atan anlayışı da ‘ülkücü’ deyip tabutluklara koyan anlayışı da reddediyor ve lanetliyoruz. Bu vesileyle Madımak Oteli’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor; 12 Eylül darbecilerini nasıl bir cinnet olarak görüyorsak bu katliamı gerçekleştirenleri de aynı şekilde lanetliyoruz. Bu cuntacılar, memleketin evladı Muhsin Yazıcıoğlu’nu 5,5 yıl hücrede tuttu; ‘bir sağdan bir soldan’ denilerek denge arandı. Darbeciliği ve vesayet anlayışını kesin bir dille reddediyoruz.”
Türkiye’nin en temel meselelerinden birinin ekonomik şartlar olduğunu dile getiren Tanrıöver, “Bu ülkenin esas düşmanı enflasyondur. Hastanesinde, okulunda, sokağında zenginle fakir ayrımını derinleştiren fukaralıktır. Biz milletimizin derdine çare olmak için yola çıktık.” dedi.
Kamuoyunda tartışılan “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin partilerinin duruşunu aktaran Tanrıöver, terörle mücadeleden asla taviz verilmemesi gerektiğini vurguladı. Tanrıöver, şöyle devam etti:
“Elbette terörsüz Türkiye’ye ‘evet’, elbette bu memleketin evlatlarının kanı akmasın. Ancak terörle ve teröristle müzakere ederek, teröristbaşına meşruiyet alanı açarak bu süreç yürütülemez. Şehitlerimizin sıvasız evleri, gözü yaşlı anaları ve babaları varken teröristbaşı için atılan adımların bu millete izah edilmesi gerekir. Devletin harim-i ismetini kimse çiğneyemez. Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’dır, dili Türkçedir, bayrağı ay yıldızlı al bayraktır. Bunun tartışılmasına dahi izin vermeyiz.”
Parti olarak hazırladıkları vizyon projelerinden de bahseden Tanrıöver, Sivas için kapsamlı bir Turizm Master Planı hazırladıklarını bildirdi. Valilik ve yerel yönetimlerin çalışmalarını tamamlayıcı bir anlayış benimsediklerini kaydeden Tanrıöver, kentin mutfak, müzik ve Selçuklu mirasını havza odaklı ve konaklama kapasitesini artıran bir turizm ekosistemiyle geleceğe taşımayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Toplantı, Tanrıöver’in basın mensuplarının sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.

YORUM YAP