reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Astronomik Düşün

Yayınlanma Tarihi : Google News
Astronomik Düşün

Birkaç adım! Sonrası boşluk hissi; ayağı yerden kesen türden üstelik… Tüy gibi hafiflenilir o durakta! Kanadınız taşır gökyüzünü. Güneşi selamlarsınız; mavi sonsuzlukta kaybolmadan önce! Daha doğrusu mavi bir denizde yüzersiniz hiç kulaç atmadan, tek bir kürek çekmeden. Mutluluktan uçarsınız bulutların üzerinde. Gökyüzüne bir bilet kesersiniz çocukluk hayalinizden. Önceleri kâğıttan uçak yapan, uçurtmalara kuyruk bağlayan çocukluğunuz artık uçabilme talimini tamam edebilmiştir. Bu işin ehliyetine çok önceleri, daha küçükken niyet edilmiştir. Kuşlara bakıp, dalıp dalıp gitmiştir çocukluğumuz…

O kadar basittir aslına bakarsanız; gökyüzü ile buluşmak; o kadar kolaydır bulutlara bir çırpıda yol almak. Uçsuz bucaksız bir maviye hevesle adım atmak. Tüm ağır yüklerinizi bir kuş tüyü gibi, aşağıda küçülen dünyanın üzerine bırakırsınız. Seyredersiniz dağları, ovaları, ırmakları, denizleri. Rüzgârla dans edersiniz; kuşlarla özgürlüğe dair muhabbet! Yeri gelir yarış edersiniz onlarla. Yerden yüksek oynarsınız yeryüzü ile gökyüzü arasında…

Kuşlar dahi sonsuz kalamazlar havada, bilirsiniz… Bizi gökyüzüne davet etmek için bir süreliğine yeryüzünde istirahate çekilirler sadece. Siz de onlar gibi sonsuz mavinin çekimine dayanamaz; gökyüzüne kurarsınız salıncağınızı. Bir kuş gibi havada süzülmenin verdiği his ile paha biçilemez buluttan bir tahta kuruluverirsiniz. Tüm ön yargılarınızı alaşağı eden göğün yüzünü keşfetmek istersiniz. Göz alabildiğince huzurun içinde, göze alabildiğiniz tereddütlere rağmen ılık bir meltem esintisiyle yol almak, yerin zıddına ulaşmak, taş kürenin tavan aralarına saklanmak… Toprağın ayak bağlarına takılmadan; kurtulmayı dilersiniz, kendinize dahi tutunmadan!

Hayalimizin teknik ismi: Yamaç paraşütü! Bu sporu yapmak isteyenlerin öncelikle kapsamlı bir eğitim alması gerekiyor elbette. Bu eğitimde, kanat nasıl açılır, nasıl kontrol edilir, nasıl iniş yapılır gibi temel bilgiler veriliyor. Ayrıca, hava durumu, rüzgâr yönü, uçuş alanı gibi “Aerodinamik Bilim Dalı” konularında da bilinçlendiriliyor. Eğitimini tamamlayanlar ise artık uçuşa; deyim yerindeyse özgürlüğe hazır. Semanın ehliyeti avcunuzun içinde. Tabii ki bu işin de bir maliyeti var. Kanat, kask, tulum gibi malzemeleri temin etmek gerekiyor. Ayrıca, uçuş yapılacak yere ulaşmak için de bir araç…

Uçmanın en yıldızlı yolu… Bana kalırsa tek bir spor değil birden çok sporu içinde barındıran fonksiyonel bir “Havacılık Sporu”; Yamaç Paraşütü! Uçuş alanına gidebilmek için normal araçlarının ulaşamadığı dağlık mevkilere gidebilmek için “Off Road Sporu” yapmak zorunda kalabilirsiniz mesela birçok kez. Yüksek kesimlerden uçuş gerçekleştirdiğiniz için “Dağcılık/Sportif Tırmanış Sporu” ile de yakından ilgili olmanız gerekebilir. “Doğa Yürüyüşü Sporu” yapmanıza mecbur kılabilir sizi zorlu patikalar. Ve bu patikalarda kaybolmaya mahal vermeyecek bir “Oryantiring Sporu” teknik bilgisine ihtiyaç duyabilirsiniz. İyi bir uçuş planlaması yaparak iniş hedefinizde nirengiyi tutturabilmek için, “Atıcılık Sporu”larındaki nişan alma işinize yarayabilir; aksi halde sizi düşmekten alıkoyan bir ağaca “Çalıkuşu” olabilirsiniz! (: Kış mevsiminde uçuyor iseniz “Kış Sporları”na yakışır bir şekilde uçuş öncesi ilk adımları kayağınızla yapabilme imkânına da sahipsiniz.  Tedbirleri önceden alınmış suya iniş planlaması yapan Akro Pilotlar gibi “Yüzme Sporu” ile de taçlandırabilirsiniz uçuşunuzu. Ve daha sayamadığımız bu ve benzeri birçok spor dalı ile iç içe Yamaç Paraşütümüz…

Abartmayı abartmayalım elbette ama;

Astronomik düşünün, hayalinizin askısında kalmasın uçarı yanınız! O zaman:

                -Kule; bulutlara iniş izni istiyoruz…

 

YORUM YAP