reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Umursamaz Sivasspor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Umursamaz Sivasspor

İstanbul deplasmanın da oynadığımız futbolla ve gösterdiğimiz mücadele ile adeta yokları oynadık. Hava şartlarının olumsuz olduğu bir atmosferde olimpiyat Stadyumu’nda bizim de hava şartlarından kalır bir yanımız yoktu. Karşılaşmanın başından sonuna kadar olumlu hiçbir organizasyon yapamayan Sivasspor aldığı sonuçla tüm Yigidoları üzüntüye sevk etti.

Karşılaşmanın ilk yarısında ev sahibi ekibin defansta yaptığı pas hatalarını maalesef olumlu kullanamadık. İleri uçtaki oyuncularımızın birbirleriyle olan uyumunun oldukça kötü olması ve pas trafiğini yapamamaları pozisyon üretemememizde önemli etkendi. Zaten son haftalarda kaçırdığımız gol pozisyonlarında adeta rekor kırdık.

Özellikle oyuncularımızın rahat tavırları ve vurdumduymaz bir şekilde mücadele etmeleri alınan ağır yenilgiden daha fazla üzüntü verici bir durum. Bu sezon başından beri belki de izlediğimiz en zayıf bir Sivasspor olduğunu söyleyebilirim. Bu oynadığımız futbolla herhangi bir takımı yenme başarısı göstermemiz zaten beklenemez. Mutlaka bu mücadelenin çok çok üzerinde performans göstermemiz gerekir.

Bir de Servet Hoca için bugün büyük bir parantez açmak gerektiğini söylemek istiyorum. Geçtiğimiz hafta Sivasspor’da en kötü performanslardan bir tanesini gösteren Rodriguez’in bu karşılaşmaya ilk 11’de başlamasının bence büyük zafiyet olduğunu belirtmem gerekir. Bunun yanı sıra geçen haftanın gol kaçırma kralı olan Koita’nın yine ilk 11’de sahada yer alması gerçekten düşündürücü bir durum. Samu Saiz’ı söylememe bile gerek yok. Yani Sivasspor takımında eksik olan en büyük durumun disiplin eksikliği olduğunu bu karşılaşmada çok net görmüş olduk. Bakıyorsun duran toplar tamamen sıkıntılı kim nasıl kullanacak belli değil. Duran topların olduğu noktadan en doğru isimlerin o atışı kullanması gerekir. İsimlerin önemi olmamalı. İlk yarı boyunca birkaç pozisyon yakalıyoruz. İkinci yarı Rey Manaj oyuna dahil oluyor amam net pozisyon bulma şansı yok. Çok enteresan bir durum olduğunu belirtmeliyim.

Tabii futbolda kötü oyunlar kötü sonuçlar her zaman vardır, olacaktır da. Önemli olan bunlardan ders çıkarıp bir sonra oynanacak maçta üst düzey performansları ortaya koyabilmek. Milli maç arasına gittiğimiz şu haftada böylesine kötü bir futbolda araya gidiyor olmamız sanki futbolcularımızın milli maç arası tatilini erken başlattıkları intiba da bende oluşturmuyor değil. Böylesine ağır bir yenilginin ardından konuşmak eleştirmek oldukça kolay ama takımı toparlamak kalan maçları motive etmek, bence daha önemli bir durum.

Onun için başta Sivasspor teknik heyeti olmak üzere Sivasspor yönetiminin de önemli görev düşmekte.  Takımla daha yakın ilişki içerisine girip küskün gözüken bazı futbolcuların da takıma kazandırmaları gerekir.

YORUM YAP