reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Transfer yapılacak mı?

Yayınlanma Tarihi : Google News
Transfer yapılacak mı?

Başlıkta yazdığım soru belki bana yıl boyunca devamlı sorulan en önemli birinci sorudur. Bende bu soruyu bugün yazımın başlığına taşımak istedim. Çünkü bende merak ediyorum Sivasspor transfer yapacak mı?

Transfer mutlaka yapacak diyoruz. Ama nasıl transferler diye ikinci bir soruda akabinde tarafımıza yıldırım hızında sorulmaya devam ediyor. Tüm bu soruları çok doğal karışıyorum. Çünkü ilimizde hepimizin tek ortak noktası olan Sivasspor’u merak etmemiz gayet normal bir durum. Başka bir mutluluk kaynağımızda pek yok gibi.

Lakin futbolda transfer yapmak için öncelikle mali durumun oldukça iyi olması gerekir. Bunun yanı sıra alınacak önemli futbolcularla ilgili önemli ön çalışma yapmak gerekir. Gelecek futbolcunun ilimize ve Ülkemize uygunluğu gerekir. Ha bir de unutmadan alınan her transfer iyi sonuç verecek diye bir şeyde yoktur. Gelen oyuncu kaliteli olabilir ama uyum sağlayamasa yine başarılı olamaz. Bu sıraladığım durumları zaten hep yaşıyoruz.

Yukarda saydığım şartları biz Sivasspor olarak sağlayabilir miyiz? Biraz zor diyorum. Çünkü mali açıdan elimiz oldukça sıkıntılı ve gelir yok. Sadece yayın geliri ve sponsor getirisi ile iyi transferler yapmak mümkün gözükmüyor. Geçmiş dönemlerde Sivasspor yönetimi bu süreçleri gerçekten olağanüstü halletmişti. Ama bu gelirlerde de sıkıntılar yaşanmaya başladı. Sadece bizde değil tüm futbol kulüplerimizde önemli maddi sıkıntılar bulunmakta. Hatta birçok eski süper lig kulüpleri amatör kümeye kadar gittiler. Gerçekten bu işin şakası yok.

Bir diğer açıdan baktığımızda ise şehrimizin büyük şehir ve sanayi şehri olmaması bizim adımıza yine önemli bir handikap. Bu noktalardan bakınca bizim transfer yapmamız oldukça zor bir durum diyorum. Belki transferler yaparız ama büyük beklentilere girmemek gerekir. Kendi imkan ve gücümüz oranında olabilir.

Son yıllarda alt yapıya yaptığımız önemli hamlelerin sonuçlarını almak için genç oyunculara mutlaka yer açmamız gerekir. Esas önemli transferler onlar olmalıdır. Bizim gençlerde oldukça başarılı yetenek mevcut bunu hepimiz biliyoruz. Sadece vitrine çıkarmamız gerekir. Ayrıca alt yapıya olan desteğinde kesintiye uğramadan devam etmesi gerekli. Sivasspor’un geleceği gençlerdedir.

Bu sezon dikkatimi çeken bir durumda attığımız gollerde yerli oyuncu olarak sadece Caner’in ismini görüyorum. Diğer tüm gollerimizi yabancı oyuncularımız atmışlar. Yeni yerli genç oyumcularda takıma kesinlikle kazandırılması gerekir.

Sivasspor’lu taraftarlara da büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Yeni sezon öncesi ürünlere ve kombine biletlere ilgimizin fazla olması gerekir. Bu sezon sahamızda oynadığımız maçlarda seyirci sayısı ile süper Lig’de adımızdan söz ettirmemiz mümkün değil. Gerçek taraftarların mutlaka tribünde yerlerini alması gerekir. O zaman daha rahat transfer yapılacak mı? Diye sorabiliriz.

 

 

 

YORUM YAP