reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Transfer zor iş

Yayınlanma Tarihi : Google News
Transfer zor iş

Futbolda transfer dönemi başladı taraftarlarda da heyecanlı bekleyiş arttı. Transfer beklentisi oldukça fazla. Ama futbol piyasasında transfer yapmak gerçekten zor bir iş, özellikle işin maddi boyutu kulüpleri bir hayli zorlamakta. Ülkemiz futbol takımlarının gelirlerinin az olması ve de sistematik bir durumun oluşmaması işleri daha da zorlaştıran en önemli etken.

Biz kendi açımızdan yani Sivasspor cephesinden bakacak olursak; transfer noktasında işimizin oldukça zor olduğunu belirtmek gerekir. Özellikle kısa süre önce transfer yasağı ile ilgili bazı sıkıntılı duyumlar almıştık. Lakin Sivasspor yöneticiler kendi imkânlarıyla borçları ödeyerek transfer tahtasını açtıklarını biliyoruz. Öncelikle bu sıkıntılı durumu çözen yöneticilerimize teşekkür etmek gerekir.

Sivasspor’ un gelirlerinin de oldukça kısıtlı olması nedeniyle önemli transferler yapabilmesi imkânsız gibi gözüküyor. Sadece önemli rakamlara pazarlayacağı futbolculardan gelecek gelir olursa istediğimiz transferlerin oluşabileceğini öngörüyorum. Yoksa sadece yayın gelirleri ve reklam gelirleri ile istenilen transferleri gerçekleştirmenin çok zor olduğunu söylemeliyiz. Özellikle şu günlerde transfer haberleri yapılan eski Kayserispor’lu Tiam’ın Sivasspor’ a geleceği yönünde bilgiler ise tamamen şaşırtıcı bir durum olarak göze çarpmakta. Çünkü adı geçen oyuncu sezon ortasında önemli bir meblağ karşısında Pendikspor’a transfer olmuştu. Şimdi o rakamları düşünecek olur isek Sivasspor’ un bu noktada bu paraları ödemesi mümkün gözükmüyor. O yüzden daha uygun maliyetli oyuncular tercih edilecektir, diye düşünüyorum. Gerçekten Sivasspor yönetiminin transfer noktasında işleri oldukça güç bu mali çıkmazdan nasıl bir yol izleyerek çıkarlar, Ben de şahsen merak ediyorum.

Ülkemiz futbol takımlarına baktığımızda birçok önemli kulübün mali açıdan yaşadığı sıkıntılar nedeniyle spor camiasından silindiğini veya silinmek üzere olduklarını hep birlikte görmekteyiz. O önemli şehirlerin taraftarları ve yöneticileri olağanüstü çaba sarf etmelerine rağmen önemli bir yol kat etmekte gerçekten büyük zorluklar yaşıyorlar. Bu duruma tüm Türkiye olarak şahit olmaktayız.

Biz de Sivasspor camiası olarak bu günlerin kıymetini bilip takımımıza şimdiden sahip çıkmalıyız. Bizim yapacağımız sadece kombine biletlerimizi alıp maça gelmek ve imkanlarımız ölçüsünde Sivasspor ürünlerinden satın alarak katkı sağlamaktır. Bu iki noktada katkılarımızı kesinlikle Sivasspor’ dan esirgemeyelim Çünkü bu takım hepimizin takımı ortada bir başarı varsa bu hepimizin başarısıdır, şayet bir başarısızlık da varsa bu tüm şehrimizin başarısızlığıdır. Yigidoların bu noktada duyarlı davranıp takımlarına sahip çıkacaklarına cani gönülden inanıyorum. Bu zorlu süreci hep birlikte aşmak temennisiyle diyorum.

 

YORUM YAP