reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Her başlangıç bir son

Yayınlanma Tarihi : Google News
Her başlangıç bir son

TFF’nin seçimli mali genel kurulunu Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz sayesinde İbrahim Hacıosmanoğlu kazandı ve 44. başkan oldu. Bu seçimle Mecnun başkan da TFF başkan vekili koltuğuna oturdu. Olay o kadar hızlı gelişti ve sonuçlandı ki kimse ne olup bittiğini anlamadı. İbrahim Hacıosmanoğlu Mecnun Otyakmaz ile bir araya geldi, önce kendi aralarındaki sorunu çözdü, ikili birbirine inandı, yola çıktı, sonra da diğer kulüpleri kendilerine inandırarak Türk futbolunun tepesine oturdular. Halen nasıl oldu da ikisi bir araya geldi, insanlar birbirlerine onu soruyor. Özellikle 2012-2013 sezonunu hatırlayanlar inanamıyor. Bu işin artık magazin tarafı bir gün olayın hikayesini Mecnun başkan mutlaka anlatır biz de dinleriz…

Bu durum bizim için bir gurur, Mecnun başkan için ise büyük bir başarı lakin ben üzüleyim mi sevineyim mi karar veremiyorum. Olaya salt bir şekilde bakıldığında Sivasspor camiası olarak topyekûn sevinmemiz, hatta halaya kalkmamız lazım ancak her başlangıç maalesef aynı zamanda bir son demektir. Mecnun başkanın TFF başkan vekili olması demek Sivasspor açısından bir son demek. Yirmi yıllık bir istikrar tablosunun sona ermesi ve yeni bir dönemin başlaması demek aynı zamanda.

2004 yılından itibaren Sivasspor Başkanlığını yürüten Otyakmaz döneminde Sivasspor başarılarını katlayarak yükseldi. İstikrarlı bir şekilde Süper ligin gediklisi oldu. Sorunsuz, sıkıntısız, borçsuz ve şehre yük olmadan bizi sevinçten sevince taşıdı. Bunun bu kadar istikrarlı gitmesinin yegâne sebebi yönetimlerde yer alan herkesin Mecnun Otyakmaz’ın liderliğini kabul etmesi ve şehrin Otyakmaz’a olan desteğidir.

Oluşan yeni tablo ile Mecnun Başkan doğal olarak kırmızı beyaz formayı çıkararak, Sivasspor başkanlığından istifa etti. Seçimin sonuçlanması ile birlikte Sivasspor’a gönül verenler ne olacağı ile ilgili merakını gidermeye çalışırken, iki şeyin olmasını bekliyordu. Ya mevcut yönetim, arasından bir başkan seçerek kalan iki yılını tamamlayacak ya da olağanüstü kongreye giderek yeni isimler arayacaktı. İnsanların bu merakının giderilmesi de uzun sürmedi. TFF seçiminin üzerinden 24 saat geçmeden Sivasspor yönetimi başkanvekili Bahattin Eken’i başkan seçerek yola devam ettiğini ilan etti.

Anlaşılan Sivasspor’a 20 yıldan fazla başkanlık makamında hizmet eden ve o sayede kendisine camiada iyi bir yer edinen Otyakmaz yiğido kimliğine yakışır bir şekilde kendisinden sonrasını da planlayarak bir üst göreve geçmiş. Geçiş sürecinin Sivasspor’a sekte vurmaması için her şey önceden konuşulmuş, tartışılmış ve karara bağlanmış. Başkan Sivasspor üzerinden elini çekmeyeceğini de böylece bizlere göstermiş. Ne diyelim inşallah hayırlısı böyledir. Mecnun Başkana da Bahattin Başkana da yeni görevlerinde başarılar…

YORUM YAP