
Sivasspor, kurulduğu 1967 yılından beri ilimizi kesintisiz temsil eden tek markadır. Geride kalan 58 yıla baktığımızda birçok başarının yanı sıra bir kaçta sıkıntı yaşadığımız sezon olmuştur. Bazı sezonlarda sadece bulunduğumuz yeri koruma adına çalışmalar yapılmıştır.
Bu süreçte kimiler başkan olmuş, kimiler yönetici olmuştur, saymakla bitiremeyiz. İlk kurucu başkanımız, dönemin belediye başkanı Ahmet Durakoğlu olmuştur. Daha sonra birçok önemli isim başkanlık koltuğuna oturmuştur. Kimileri başarılı olurken kimileri de başarı elde edememiştir. Şöyle hafızamızı zorladığımızda ilk akla gelenleri Nusret Akça, Hüseyin Yıldırım, İhsan Buyruk, Selahattin Koçer, Yahya Küçükkılıç ve Yılmaz Göktürk olarak sıralayabilirim.
Sayamadığım birçok isimde tabi ki Sivasspor’a hizmet etmiştir. Sadece başkanlara değil onlarla birlikte hizmet eden yöneticilerimize de minnettarız. Bugünlere ulaşmamıza vesile olan tüm yönetici ve şehir mülki amirlerine de teşekkürlerimi sunarım.
Sivasspor’un tam düşüş gösterdiği bir noktada devreye giren rahmetli başkanımız Osman Seçilmiş için de büyük bir parantez açmak gerekir. Onun ve ekibin göstermiş olduğu özverili çalışmalar başarılı olduğumuz günlerin temel taşları olmuştur. Seçilmiş döneminde oluşturulan yönetim anlayışı ve kurumsal yapı Sivasspor’un üstün başarı göstermesinde yegâne unsurdu. Osman başkanımın ismi Sivasspor tarihinde altın harflerle her zaman yazılı olacaktır. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.
Sivasspor Mecnun başkanla tanıştığı dönemde büyük bir heyecan yaşadı. Osman başkandan sonra sahipsiz kalan takıma sahip çıkan Mecnun Otkaymaz ve ekibi oldu. Mecnun başkan demişken başta Erdal sarılar olmak üzere tüm ekibinde sonsuz teşekkür etmek gerekir. O günleri hemen hemen hepimiz çok net hatırlarız. Mecnun başkanla yakaladığımız başarılar anlatmakla bitmez. Birkaç sefer şampiyonluğun kapısından döndük. Daha doğrusu elimizden çalınan şampiyonluklar demek daha doğru olur. Tüm ülkede şehrimize ve takımımız Sivasspor ‘a karşı büyük bir sempati oluştu. Çok büyük ve ünlü isimler Sivasspor forması ile buluştu. Büyük takım diye bildiğimiz takımların Sivasspor’a karşı çaresiz kaldıklarına hepimiz şahit olduk.
Ziraat Türkiye kupasını kazanmanın sevincini yaşadık. Avrupa Kupalarında ülkemizi başarılıyla temsil ettik. O kadar çok başarı yakaladık ki saymak ve sıralamak satırlara sığmaz. Şimdi tüm yaşadıklarımıza bakıyorum. Bu başarıları bugün tekrar etmek zor gözüküyor. Sivaslılar olarak kenetlenirsek olabilir. Ama birilerini suçlayarak olamaz. Şimdi bakıyorum bazıları sosyal medyadan özellikle Mecnun başkana sert eleştiri yapıyorlar. Ya arkadaşlar ne yapmaya çalışıyorsunuz anlamış değilim. Bazı önemli isimler takıma katkı vermeye çalışıyor onlarda tepki gösteriyorsunuz. Ne olacak yani takım kapansa mutlumu olacaksınız. Türkiye’de hangi il takımının başında Mecnun başkan gibi bir başkan görmek istemez. Değerlerimizin kıymetini bilelim.
Mecnun başkan şu anda aktif olarak Türk futbolun için mesai veriyor. Lakin unutmayın ki onun gönlünün ve kafasının birçok yerinde Sivasspor her zaman vardır. Kolay mı 20 yıl bu takıma başkanlık yapmış bir isim. Böyle bir figürü bir daha ya çıkarırız ya da hep tek kahramanımız olarak anarız.
Onun için yersiz ve mesnetsiz eleştirileri bir kenara bırakıp şehir için kenetlenmeliyiz. Şayet Yigidolar bir ve birlik olursa Sivasspor mutlaka şahlanacaktır. Yeni yılımız hepimize başarı getirsin inşallah.




