reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

LİYAKATİYLİ HOCALARIMIZI SEÇMEYE ÇALIŞIYORUZ

Yayınlanma Tarihi : Google News
LİYAKATİYLİ HOCALARIMIZI SEÇMEYE ÇALIŞIYORUZ

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi  Rektörü Prof.Dr. Ahmet Şengönül, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Mihmandar Uygulama Otelinde düzenlenen basın toplantısına  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayati Öztürk ile Genel Sekreter Doç. Dr. Yüksel Aydın da katıldı.

Basın büyük önem verdiklerini dile getiren SCÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Şengönül   “Önem verdiğimizi bundan sonra daha çok göreceksiniz inşallah. Sizden her türlü desteği ve katkıyı beklerken aynı zamanda olumlu eleştirilerinizi de bekliyoruz. Bizler etrafımıza da aynı şeyi söylüyoruz. Bizim yönetim anlayışımız ‘hatamız varsa düzeltin’  anlayışı var. Hiçbir  gizli ajandamız olmadan tamamen devletimize, şehrimize ve üniversitemize hizmet sunmaya geldik” dedi.

LİYAKATİYLE BU İŞİ YAPAN HOCALARIMIZI SEÇMEYE ÇALIŞIYORUZ

Üniversiteyle şehir arasında uyum içerisinde çalışmayı hedeflediklerini dile getiren Şengönül, “Bu süreçte ekibimizle bu hizmeti layıkıyla yapmaya çalışacağız. Göreve yeni geldik. Yavaş hareket ediyoruz, bu bazı kesimlerce yanlış anlaşılabilir ama acele etmiyoruz. Senato’da hocalarıma da söyledim; eski yönetim yeni yönetim anlayışımız yok. Hepimiz, bütün akademisyen hocalarımız bu üniversitemizin hocasıdır. Layıkıyla, liyakatiyle bu işi yapan hocalarımızı titizlikle seçmeye ve kadromuzu oluşturmaya devam ediyoruz.  Bunda da emin adımlarla ilerleyeceğiz ama biraz yavaş hareket ettiğimizi biliyorum” diye konuştu.

BAYRAĞI DAHA ÜST YERLERE ÇIKARMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Üniversitelerin ilim yuvası olduğuna dikkat çeken Şengönül, “Önceliğimiz hastane dedik ama üniversite bir ilim yuvasıdır. Biz bundan da kesinlikle geri durmayacağız. Hocalarımızı teşvik etmeye devam edeceğiz. Bu anlamda da akademik ve proje bakımından üniversitemizi üst düzeylere getirmeye çalışacağız. Buraya kadarki emeklerinden dolayı bir önceki yönetime, daha önceki yönetimlere ve bu süreçte emeği geçen tüm hocalarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Biz bayrağı daha üst yerlere çıkarmaya çalışacağız. Hastanelerle ilgili halkımızın sorunlarını çok iyi biliyoruz, duyuyoruz, yakından takip ediyoruz. Eleştirileri alıyoruz, notlarımızı alıyoruz. Bu anlamda sizlerden bizi destekler mahiyette desteklerinizi bekliyoruz.  Üniversiteyle ilgili yıllardır söylenen başka bir husus; Sivas şehriyle üniversitemizin ayrıldığı, Kızılırmak’ın set olarak çekildiği. Sivas halkımızın böyle bir söylemi var. Çalışanların, esnafımızın, sanayicimizin bu şekilde bir söylemi var. Biz Kızılırmak’ı birbirimizi birleştiren köprü olarak bir nehrimiz olarak değiştirmeyi planlıyoruz. Dediğim gibi buraya gelen öğrencimiz de nihayetinde başka bir şehrin veya Sivas şehrimizin bir halkı. Biz halktan ayrı olamayız. Benim annem Sivas merkezde yaşıyor, ailem orada. Üniversiteyi Sivas şehrinden ayrı tutamayız. Böyle bir algı varsa kıracağımızı söylüyorum, önemli hedeflerimizden birisi de bu” diye konuştu.

 

SİVAS’IN İÇ ANADOLU’NUN SAĞLIK ÜSSÜ OLMASI İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ

“En öncelikli hedefimiz üniversitemizi iyi bir şekilde yönetmek olmakla birlikte sadece üniversitemize değil şehrimize, Sivas halkımıza da hizmeti bir borç biliyoruz” diyen Şengönül, “Çünkü şehir dediğimiz, üniversitemizin bir parçası. Ve özellikle hastanemiz ve diğer sağlık hizmetlerimiz bizim öncelikli önem verdiğimiz hizmetler arasındadır.  Yeni hastanemizle ilgili yine ilk gelir gelmez aldığımız bilgilere göre Abdullah Bey’in de yine verdiği bilgilere göre inşallah 2025 sonuna doğru tamamlanmasını bekliyoruz. Daha sonra da taşınma süreçleriyle bir an önce halkımıza hizmet vermesi için elimizden geleni yapacağız. Bunun üzerine özellikle çok titiz olarak hassas olarak duruyoruz. Sadece bu bölgenin değil Sivas’ın İç Anadolu’nun da bir sağlık üssü olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sağlık Bakanımıza da bu hedefimizi bildirdik. Hastanemizle ilgili bilgi vermek istiyorum. 15 bloktan oluşan hastane ana binası 516 araçlık kapalı otopark binasıyla toplam 191 bin metrekare üzerinde inşa edilmiştir. İnşaatın yüzde 73’lük kısmı tamamlanmış bulunuyor. Seneye inşallah inşaatın bitmesini hedefliyoruz. Sürecin takipçisi olacağımızı bilmenizi istiyorum. Hastane bizim için önemli” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAP